На Коледа без коледни курабийки , не - това е
все едно да си нямаме Елха!Аромата на канела, носещ се из въздуха неизменно ни
напомня, че празниците са близко и вече е време за коледни приготовления!
Има много, много видове рецепти, важното е да
направим, това което можем и това, което ни харесва...въпрос на възможности ,
индивидуален поглед и разбира се – свободно време!
Важното е, да ни замирише на Коледа,
джинджифилов и канелен аромат да се разнесе из топлите ни домове и да разбуди
апетита ни за позитивни приключения.
Това, което ви е нужно е една чиста кухня,
която след приключението няма да прилича на себе си, всички налични лъжици,
купи и съдове скрити в шкафовете..повярвайте ми ще се наложи да използвате
неща, за които сте забравили, че съществуват. Не забравяйте да приготвите
големия ентусиазъм и широката усмивка....коледните песни са пожелание и не са
задължителни.
Необходимите продукти за лесни и бързи
коледни бисквитки
200 мл. разтопено краве масло(може и олио)
3 яйца
Брашно, колкото поеме
1 Бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
2 чаени лъжички джинджифил на прах
По желание няколко смлени зърна карамфил
Сладки Ангели в Буркан |
Разбийте яйцата със захарта и добавете постепенно олиото/маслото,
канелата, джинджифила и карамфила.
Размесете с малко пресято брашно бакпулвера, добавете още брашно и го добавяйте към горната смес. Замесете постепенно твърдо тесто с толкова брашно, колкото е необходимо.
Размесете с малко пресято брашно бакпулвера, добавете още брашно и го добавяйте към горната смес. Замесете постепенно твърдо тесто с толкова брашно, колкото е необходимо.
Разточете тестото на лист с дебелина на обикновени бисквити и изрежете разнообразни форми бисквити.
Изпечете ги до порозовяване в умерена фурна, която предварително сте загряли.
След изпичането и охлаждането им, можете да се заемете и с
тяхната декорация. А тя може да е всякаква от шоколадова глазура и пудра захар
до разбит и оцветен Роял айсинг. Въпрос на лично творчество!
Много вкусни с чаша Мляко |
Да ви е сладко и коледно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар