Powered By Blogger

сряда, 26 август 2015 г.

Смокинов пай

Разкошни, сочни и вкусни смокините са едни от най-любимите ми плодове. Представям ви една различна и необичайна рецепта за любителите на здравословното хранене и любителите на сладичките гъделчета.
Основната съставка(освен смокините) е соева пулпа, която се получава като остатъчен продукт от Соевото мляко, това е линк към метода за направата на соево мляко:

Нужните продукти:
Около 300гр соева пулпа
3 яйца
100гр смлени семена( тиквено, слънчогледово, ленено, конопено, сусамово)
50гр смлени ядки(по ваш избор)
2 супени лъжици кокосови стърготини
100гр разтопено кокосово масло
подсладител(може да е кокосова захар, тръстикова захар, стевиа, агаве, и т.н.)
ванилия
10/12 смокини

 С пасатор се разбиват 4/5 смокини и всички съставки, сместа се изсипва в тавичка покрита с хартия за печене и се разпределя с лъжица.
Разрязват се останалите смокини на две половинки, и се подреждат върху сместа.
Пече се в предварително загрята фурна на 180градуса. Пая е готов за около 45 минути!
След като се охлади може да се намаже с малко мед.
Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар