Powered By Blogger

вторник, 3 март 2015 г.

Палачинки с пшенични трици и грис



Пшеничните трици са богати на витамини от В групата и на минерали – цинк, хром, калий, мед, магнезий, селен. В техния състав влиза и доста голямо количество каротин. Най-ценно за човека обаче е огромното количество фибри, което съдържат.

Пшеничните трици са хранителен продукт, богат на баластни вещества.
Улесняват храносмилането и регулирането на стомаха, като същевременно намаляват чувството за глад и действат разхлабващо.

Ето една лека и приятна рецепта подходяща за закуска в почивните дни:

Необходими продукти

  • пшенични трици- 1 ч.ч.
  • пшеничен грис - 1 ч.ч.
  • кисело мляко – 1 кофичка
  • вода – 150мл
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • сода - ½ ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • ленено масло - 2 с.л.
  • кокосово масло - 50 г
Начин на приготвяне
Пшеничните трици и грисът се смесват и се заливат с разбитото кисело мляко и водата. Оставят се за 2 часа да се накиснат и да набъбнат.

Яйцата се разбъркват и се добавят в тестото. Добавя се захарта, солта и содата.

Добавя се лененото масло и се разбърква. Палачинките се запичат в тиган, намазан с с малко кокосово масло.

Поднасят се с мед или крема сирене с малиново сладко.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар