Пшеничните трици са богати на витамини от В групата и на минерали – цинк, хром, калий, мед, магнезий, селен. В техния състав влиза и доста голямо количество каротин. Най-ценно за човека обаче е огромното количество фибри, което съдържат.
Пшеничните
трици са хранителен продукт, богат на баластни вещества.
Улесняват храносмилането и регулирането на стомаха, като същевременно намаляват
чувството за глад и действат разхлабващо.
Ето една лека и приятна рецепта подходяща за закуска в почивните дни:
Необходими продукти
- пшенични трици- 1 ч.ч.
- пшеничен грис - 1 ч.ч.
- кисело мляко – 1 кофичка
- вода – 150мл
- кафява захар - 2 с.л.
- сол - 1 щипка
- сода - ½ ч.л.
- яйца - 3 бр.
- ленено масло - 2 с.л.
- кокосово масло - 50 г
Начин на приготвяне
Пшеничните трици и грисът се смесват и се заливат с
разбитото кисело мляко и водата. Оставят се за 2 часа да се накиснат и да
набъбнат.
Яйцата се разбъркват и се добавят в тестото. Добавя се захарта, солта и содата.
Добавя се лененото масло и се разбърква. Палачинките се запичат в тиган, намазан с с малко кокосово масло.
Яйцата се разбъркват и се добавят в тестото. Добавя се захарта, солта и содата.
Добавя се лененото масло и се разбърква. Палачинките се запичат в тиган, намазан с с малко кокосово масло.
Поднасят се с мед или крема сирене с малиново сладко.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар